Een aantal van de honden die bij ons verblijven, zijn (nog) niet plaatsbaar of wachten al erg lang op een adoptie. Dat kan zijn, omdat ze een behoorlijk grote rugzak hebben, zijn getraumatiseerd of nog in training zijn. Wat de reden hiervan ook mag zijn, zolang ze bij ons verblijven, kunnen ze rekenen op een optimale en liefdevolle verzorging!

Voor de honden, die tijdelijk, lang bij ons verblijven of helemaal niet plaatsbaar zijn, zoeken wij adoptanten op afstand. De dagelijkse kosten voor de verzorging van een hond zitten in deze dure tijd op zo'n €7,50 per dag. De vaak vaste medische kosten (zoals medicatie, speciaal voer, onder behandeling van de dierenarts) zijn hierin niet meegerekend. U zult vast begrijpen dat dit een behoorlijke kostenpost voor onze stichting is geworden. Door een hond op afstand te adopteren, draagt u onder andere bij aan de verzorging en eventuele medische kosten van de hond van uw keuze.

Naast onze beschikbare honden, wonen er ook twee varkens en twee schapen bij ons in de opvang. Van alle vier is door hun eigenaren afstand gedaan en zodoende zijn ze bij ons terecht gekomen, ieder met hun eigen verhaal. Vanzelfsprekend brengen ook onze boerderijdieren de nodige vaste (en soms extra) kosten met zich mee en stellen we ook hen graag beschikbaar voor adoptie op afstand!

Adoptie op afstand kan al vanaf €2.50 per maand voor een schaap of een varken en voor €5 per maand voor een hond. De dieren kunnen door meerdere personen op afstand worden geadopteerd.  Als adoptant ontvangt u per mail een adoptie- certificaat met een foto en naam van het betreffende dier. U ontvangt tweemaal per jaar (of vaker als er bijzonderheden zijn of er nieuws is te vermelden) per mail een update van uw dier met nieuwe foto's en/ of een leuk filmpje. Daarnaast wordt u naam (met uw toestemming uiteraard) vermeld op de pagina van het geadopteerde dier op afstand.

Hoe werkt het?

  • Ga naar 'beschikbare honden' of 'onze boerderijdieren'.
  • Maak een keuze welke hond, schaap of varken u wilt adopteren op afstand.
  • Vul vervolgens het onderstaande formulier in en druk op verzenden.
  • Wij nemen contact met u op via de mail. Waarna u kunt aangeven voor welk bedrag u het betreffende dier wilt adopteren, volgt verdere informatie over de betaling en ontvangt u na betaling het adoptie- certificaat.